יום שבת, 11 באפריל 2015

משפט כנגד הממשלה

ישנה עצומה התומכת במכתב\אתגר הנ"ל, אנא חתמו עליה -|- כתובת חדשה לעמוד: government-on-trial.co.il



לכבוד המורים\מרצים באוניברסיטת\מכללת הרשומות מטה, וכן עמיתיהם, תלמידיהם, וכל מי שעוסק בתחום או מעוניין להיענות לאתגר,

שלום רב,

כחלק מפרויקט ארצי הזהה לפרויקט שמתנהל כיום בארה"ב תחת אותו השם, יש לי חמש שאלות לגבי הנחת היסוד שעל פיה עובדת כל הממשלה, הפוליטיקאים וכל הבירוקרטים באופן כללי. כאשר שאלתי בירוקרטים מקומיים (שופטים, תובעים, שוטרים ואף את דוברות רשות המיסים והמשטרה) את השאלות האלו, הם אמרו שאני צריך ללכת ולשאול את השאלות האלו בחוגים אקדמאים (משפטים, מדעי המדינה, פילוסופיה וכו').

על כן, אודה לכם אילו תוכלו לענות לי על השאלות כדלקמן. את התשובות אפרסם בבלוג שלי העוסק בנושאים חברתיים, בפילוסופיה ובחופש פוליטי - בכתובת: www.Anarchy.co.il - לא למותר לציין שבזאת אני מאתגר את המוסד שלכם ואת המורים בו באופן ישיר, מאחר והמוסד שלכם והמורים מלמדים חומר שמתבסס על הנחת היסוד שלגביה אני שואל - כך שגם אם תחליטו לא להתיחס לשאלותי, ולא לענות, אני מתכוון לפרסם את שמות המוסדות אליהם שלחתי את השאלות הללו.

צוות המרצים מוזמן לבקר באתר\בלוג שלי (בכתובת המוזכרת לעיל) אשר מעביר ביקורת על ההיגיון או היעדר ההיגיון של האמונה ב-"סמכות" פוליטית, רעיון בו המוסד והמרצים מאמינים ותומכים, ולקרוא מאמרים כגון: "מי העניק לכם את הסמכות?", "ההוכחות של ביטוח לאומי: פלט מחשב", "אם אני גר ליד מסגד, זה אומר שאני חייב לציית לחוקי הקוראן?", "אם אתה נמצא פיזית בתוך המדינה אז החוקים של המדינה חלים עליך", "שורש כל הבעיות החברתיות", "האקדח שבחדר (“תניח את האקדח, אז נדבר.”)", "כל הבעיה, והפתרון", "מותר לי לא להסכים איתך?", "מהי ממשלה? מהי מדינה?", "אין הוכחה לקיומה של המדינה", מדינאות - הדת המסוכנת ביותר בעולם ו-המדינה כדת.

אני מבטיח שכל תשובה שאקבל - אפרסם בבלוג, במלואה וללא כל עריכה משלי. כמו שצויין, גם היעדר תגובה תתפרסם. לתגובה אני אוסיף את ניתוח שלי, שיתפרסם בצמוד לתגובה.

כמו כן, אשמח לראיין לבלוג את מי מהמרצים שיהיה מסוגל ומעוניין לענות על השאלות האלו ודומות להן. הנכם מוזמנים להעביר את המכתב הנ"ל לכל מרצה שלדעתכם יוכל לענות על השאלות בצורה מלאה ומקצועית, ואני מזמין כל מורה\מרצה שמסוגל לספק תשובות לשאלות האלו לדיון\ויכוח פומבי בנושא (בטלפון), שאותו אני אקליט ואפרסם בבלוג ובערוץ היוטיוב של הבלוג. אני מאמין שקיום דיון\ויכוח פומבי ופתוח בנושא יהיה דבר רב-ערך, לא רק למען הסקרנות האקדמאית, אלא כצעד חיוני לשיפור החברה האנושית ולצמצום הדיכוי, הסבל וחוסר הצדק בעולם.

חמש השאלות הן אלו:

1) האם יש דרך כלשהי שבאמצעותה יכולים מספר כלשהו של אנשים להאציל זכות מוסרית למישהו אחר לעשות משהו שלאף אחד מאותם אנשים לא היתה את הזכות לעשות?

2) האם לאלו שמחזיקים בכוח פוליטי (נשיאים, מחוקקים, וכו') יש זכות מוסרית לעשות דברים שלאנשים אחרים אין זכות לעשות? אם כן, מנין וכיצד הם השיגו זכות שכזו?

3) האם יש תהליך כלשהו (למשל: הכרזה פומבית, בחירות, חקיקה, וכו') שבעזרתו בני אדם יכולים להפוך פעולה בלתי מוסרית לפעולה מוסרית (מבלי לשנות את הפעולה עצמה)?

4) כאשר מחוקקים ואוכפי-חוק משתמשים בכפייה ובכוח בשם החוק והממשלה, האם הם נושאים באותה האחריות למעשיהם כמו שכל אחד אחר היה לו היה מבצע את אותם המעשים בעצמו?

5) כאשר קיימת סתירה בין מצפונו האישי של הפרט, לבין הפקודות של הסמכות הפוליטית, האם הפרט מחוייב מבחינה מוסרית לעשות את מה שהוא אישית רואה כשגוי על מנת "לציית לחוק"?

* פרויקט "משפט כנגד הממשלה" בישראל נעשה בהמשך לפרויקט Government On Trial שהתחיל לרקן רוז במרץ 2015. המהות היא זהה לחלוטין, רק המיקום הגיאוגרפי והשפה שונה. על מנת לכתב ולאתגר עוד מדינאים שעוסקים בהוראה אקדמאית מדינאית (משפטים, מדעי המדינה, פילוסופיה וכו'), העזרה שלכם קוראים נכבדים מתבקשת. צרו קשר אם אתם מעוניינים להקדיש מזמנכם לפרויקט ולעזור לקדם אותו.


סבב שני - מרצים בתחום המשפט החוקתי ותורת המוסר - נשלח ב-1 במאי 2019
האתגר נשלח אל תגובה הזמנה לדיבייט התגובה שלי
פרופ' איל בנבנישתי (חוקתי, אוניברסיטת ת"א)
פרופ' אייל גרוס (חוקתי, אוניברסיטת ת"א)
פרופ' יצחק בנבג'י (תורת המוסר, אוניברסיטת ת"א)
פרופ' חיים גנז (תורת המוסר, אוניברסיטת ת"א)
פרופ' אלון הראל (תורת המוסר, אוניברסיטת ת"א)


סבב ראשון - בתי ספר למשפטים - נשלח ב-11 באפריל 2015
(תזכורת נשלחה ב-30 בינואר 2016, ושוב ב-29 באפריל 2019)
האתגר נשלח אל תגובה הזמנה לדיבייט התגובה שלי
פרופ אמנון להבי, דיקן, פרופ' שרון רבין-מרגליות, דיקן בית ספר רדזינר למשפטים, המרכז הבינתחומי הרצליה
פרופ' יורם רבין, דיקן, פרופ' אורית פישמן אפורי, דיקנית ביה"ס למשפטים על שם חיים שטריקס, המכללה למנהל
פרופ' שרון חנס, דיקן, פרופ' רון חריס, דיקן הפקולטה למשפטים, אוניברסיטת תל-אביב
פרופ' משה גלברד, דיקן, פרופ' סיני דויטש, משנה לנשיא ודיקן בי"הס למשפטים, מכללה אקדמית נתניה
פרופ' עמוס שפירא, דיקן בית הספר למשפטים, המרכז האקדמי כרמל
ד"ר לימור עציוני, דיקנית, ד"ר דפנה לביא, סמנכ"ל אקדמי, פרופ' אביעד הכהן, דיקן המרכז האקדמי שערי משפט
פרופ' יובל אלבשן, דיקן, פרופ' שלו גבריאלה, דיקנית, ד"ר הכהן עמיחי, סגן דיקן הפקולטה למשפטים, הקריה האקדמית אונו
דר' יופי תירוש, ראש הבי"ס, פרופ' ניר קידר, ראש בית ספר למשפטים, המכללה האקדמית ספיר
דר' מוחמד ותד, פרופ' תמר גדרון, דיקאנית בית הספר למשפטים, המכללה האקדמית צפת
פרופ' שפירא רון, נשיא, פרופ' מעוז אשר, ראש הפקולטה ללימודי משפטים, המרכז האקדמי פרס
פרופ' גילה שטופלר, דיקנית, פרופ' יעד רותם, דיקן המרכז האקדמי למשפט ולעסקים ברמת גן
אורן גזל-אייל, דיקן, פרופ' גד ברזילי, דיקן הפקולטה למשפטים, אוניברסיטת חיפה
פרופ' פרז אורן, דיקן, פרופ' ליפשיץ שחר, דיקן הפקולטה למשפטים, אוניברסיטת בר-אילן
פרופ' מיכאיל קרייני, דיקן, פרופ' יובל שני, דיקן הפקולטה למשפטים, האוניברסיטה העברית בירושלים